PillanH

Tankar, känslor och vardag! Drömmar må slå in!

Vänner på vägen..

Kategori: Allmänt

Människor är inte tänkta att jobba hela sina liv.. Det finns till och med forskning om detta där man säger att människor är inte tänkta att jobba mer än 40 år av sin livstid. Vi är ju ursprungligen jagare och samlare och inte en kontorsnisse som jobbar 7-17 och bara sitter ner hela dagen! Ändå gör vi inget annat än jobbar tills kroppen inte orkar mer.. I dagens samhälle kan man bli sjuk av vad som och vara hemma i flera månader men som tur är finns det många jobb glada människor i samhället, många som jobbar och sliter och aldrig är sjuka själva för att man måste ha en inkomst!
Jag har varit på nattpatrullen i två år nu i mars och nu i februari jobbar jag kanske min sista månad på nattpatrullen.. Slutar inte för att jag är sjuk utan har risk att bli varslad.. Jag har än blandade känslor inför detta och är väl mest rädd för att jag inte ska få några pengar i april om jag står utan jobb i mars.. Men nu har jag varit ledig i 9 dagar och det har varit helt underbart! Vill bara vara ledig elr ha ett annat "normalt" jobb! Att vända på dygnet sliter och vi sliter på natten men det är ju ett jobb.. Och även om vi människor inte är tänkta att jobba bort våra liv får man ändå vänner på vägen som man kanske inte kunde fått annars!

Inlägg!

Kategori: Allmänt

Idag när jag var hemma hos mamma och pappa visade hon mig vad hon hade hittat i en låda. Min så kallade bok! Den heter bok 1 och är ihopsatta inlägg här ifrån bloggen och det är en del.. Totalt har jag skrivit runt 159 inlägg med detta inräknat. Så det har blivit en del under åren av kaos och känslor! Men mycket av det jag skrev får 5 år sen stämmer ändå in på livet idag så idag har jag suttit och tagit ut fler inlägg som med ska skrivas ut och läggas med allt annat! Men fler inlägg ska det blir! Allt som har med tankar att göra men ska försöka hålla mig innanför visa gränser även om det är svårt! Detta är ändå ingen vanlig blogg om mat och hälsa utan mer ett ställe att skriva av sig på men ibland kommer det bra inlägg med och hur en människas liv kan se ut och vilka tankar vi har! Och ibland är det skönt att läsa saker som kanske kan förklara sig själv!

Natten till den 11/1-15!

Kategori: Allmänt

Inatt jobbar jag. Inatt kör jag bil till dina anhöriga och hjälper dem med det dem behöver hjälp med! Inatt är jag ute i stormen med mina kollegor för att hjälpa andra utan att vara räddningstjänst utan en kommun anställd. Inatt får vi ta risker för att hjälpa andra!
Stormen Egon slog till med hård kraft mot Halmstad men inatt gick allt bra bortsett från att vi inte kom fram till alla! Räddningstjänsten satte stopp för vissa bilar då träd hade lagt sig över vägarna och risken för fler va hög så att vissa besök ströks och andra fick dem senare än vanligt! Själv va jag i Getinge inatt men slapp någon översvämning och träd! Dock fick man hålla hårt i ratten och se upp för grenar! Skönt allafall att allt gick bra inatt!
Egentligen tycker jag att det är rätt sjukt att vi ens fick vara ute och jobbba och ännu sjukare va det att vi va en bil extra alltså två extra som med fick utsätta sig för risker! Dem varnade allmänheten att inte gå ut och ändå fick vi ge oss ut för att hjälpa människor på toaletten.. 
 

Gott nytt år!

Kategori: Allmänt

Jaha då va det ett nytt år! Firade in det nya året på jobbet natt och ah det blev ju en nykter historia tillsammans med goa jobba kompisar! Skönt att medans alla slösade pengar på smällare och sprit tjänade jag en massa pengar! Wining! :D Men till helgen blir det fest med kompisar!
Tröttnar aldrig på att tänka på framtiden och hoppas att hur man inleder ett år ska ha betydelse på hur det blir, men har en magkänsla som är rätt okej ändå, fast man inte fick en nyårs kyss så fick jag istället en kram av vänner!